Evinizi kışa hazırlayın!


Evinizi kışa hazırlayın!

Sıcak bir yazı geride bıraktık. Zaman zaman sıcak hava dalgaları etkili olsa da Eylül ayının gelmesiyle birlikte sonbahar yüzünü göstermeye başladı. Uzmanların tahminlerine göre, bu sonbahar ani kuvvetli yağışlar bekleniyor. Hatta bu yağışların sel baskınlarına neden olabileceği de öngörülüyor.

Peki sonbaharın ardından bizi nasıl bir kış bekliyor? Biliyorsunuz geçen kış, oldukça soğuk ve yağışlı geçmişti. Kar yağışları, zaman zaman hayatımızı zorlaştırsa da, kuraklığı olumlu yönde etkilediği için de yüzümüzü güldürmüştü. İklimbilimciler, bu kışın da büyük olasılıkla, geçen kış gibi sert geçeceğini tahmin ediyorlar. Çünkü 2021 yılından beri dünyada kısa süreli geçici bir soğuma yaşanıyor. Dünyanın küresel ortalama sıcaklıklarında belirgin bir düşüş söz konusu. Bunun en önemli sebebi La Nina

La Nina, rüzgârın şiddetinin değişmesinden veya yön değiştirmesinden dolayı oluşan bir okyanus olayı. Pasifik Okyanusu’nda oluşan La Nina, deniz suyu sıcaklığını düşürüyor. Bu da dünya genelinde özellikle sıcaklıklar ve yağışlar üzerinde çok etkili oluyor. Türkiye, La Nina’dan başka ülkeler kadar çok etkilenmese de yine de nasibini alıyor. Geçen kışı, yurt genelinde soğuk ve kar yağışlı geçirmemizde La Nina’nın etkisi oldu. Bu yıl da uzmanlar, La Nina devam ettiği için yine soğuk ve yağışlı bir kış geçireceğimizi ifade ediyorlar. Hatta bu kışın, geçen kıştan daha sert geçeceğini söyleyen uzmanlar bile var. Kısacası soğuk bir kışa hazırlıklı olmamız gerekiyor.

Evinizi kışa hazırlamak için birkaç tüyo

Soğukların başlamasıyla birlikte gardırobumuzu nasıl değiştiriyorsak, evimizi de aynı şekilde kışa hazırlamalıyız. İşte size birkaç öneri:

Mevsim değişimiyle birlikte, hava erken kararmaya başlayacak. Bu nedenle kışın kasvetli havasından etkilenmemek için evde en çok zaman geçireceğiniz yerleri aydınlatmanız önemli. Bunun için abajurlardan yararlanabilir, evinizde tarçın, kırmızı ve pudra tonları gibi enerji veren renkler tercih edebilirsiniz.

Evinizde, kışa yakışır, yumuşak ve sıcak tekstil ürünlerine yer verebilirsiniz. Kaşmir, yün ve pelüş gibi malzemeleri, koltuklarınızda ya da örtülerinizde kullanabilirsiniz.

Çiçekler ve bitkiler, kışın kasvetli havasını dağıtan, evinize hoşluk katan detaylardır. Bu nedenle evinizin uygun yerlerini renkli çiçek ve bitkilerle süsleyebilirsiniz.

Apartmanın üst katında ya da çatı katında oturuyorsanız, kış gelmeden mutlaka çatınızın bakımını ve gerekirse onarımını yaptırmanız gerekir. Aksi halde, yağışlı günlerde aksiliklerle karşılaşabilirsiniz.

Evinizde kendinize küçük bir kış köşesi hazırlayabilirsiniz. Bunun için küçük bir sehpa ya da masa ve üzerinde yumuşacık şalınızın ya da battaniyenizin asılı olduğu bir sandalye bile yeterli olabilir. Kış köşeniz için camın kenarında ahşap bir berjer de kullanabilirsiniz. Bu köşede sıcacık içeceğinizi içip kitap okuyarak hoş zaman geçirebilirsiniz.

Soğuk havalarda kapı ve pencerelerin sağlam olması, soğuğu geçirmemesi önemlidir. Kış gelmeden kapı ve pencerelerinizin bakımını yapmayı unutmayın. Kapı ve pencerelerden soğuğun girmesini engellemek için kapı ve pencere profillerinden ya da süngerlerinden yararlanabilirsiniz. Böylece ısının kapı ve pencere boşluklarından kaçmasını engelleyerek enerji tasarrufu da yapmış olursunuz.

Evinizi kışa hazırlarken bir taraftan da evinize en uygun ısıtıcıyı seçmeniz gerekiyor. Isıtıcınız olmadan, kış hazırlığınız tamamlanamaz. Isıtma sistemleri konusunda Türkiye’nin lider markası RAKS, bu konuda tüketicilerine pek çok alternatif sunuyor. Şimdiden ihtiyacınıza uygun ısıtıcıyı seçip kış hazırlıklarınızı tamamlayabilirsiniz.

Sıcacık evler için RAKS ısıtıcılar!

RAKS ısıtıcılar, modern ve ergonomik tasarımları, pratik, verimli, kullanışlı, uzun ömürlü, dayanıklı ve güvenli olmaları sayesinde ‘elektrikli ısıtıcı’ denilince ilk tercih edilen cihazlar arasında yer alıyor. RAKS ısıtıcı ürün ailesinde; elektrikli fanlı ısıtıcıdan elektrikli yağlı radyatöre, kule tipi karbon ısıtıcıdan duvar tipi karbon ısıtıcıya kadar pek çok çeşit bulunuyor. Her zaman olduğu gibi bu kış da RAKS ısıtıcı ailesinden evinize en uygun olan ısıtıcıyı seçip, kışı evinizde sıcacık geçirebilirsiniz. RAKS ısıtıcı ailesinin birbirinden güvenli, dayanıklı ve verimli ürünlerine https://www.raks.com.tr/tr-tr/isitma/ adresinden ulaşabilirsiniz.

POPÜLER YAZILAR