Vantilatörle ilgili tüketicilerin merak ettikleri sorular ve yanıtları


Vantilatörle ilgili tüketicilerin merak ettikleri sorular ve yanıtları

Bunaltıcı yaz sıcaklarının en kullanışlı serinletici soğutma sistemi olan vantilatörlerle ilgili merak edilen pek çok soru var. Vantilatörler nasıl serinletir, vantilatör neden ses çıkarır, vantilatör motoru neden ters döner gibi tüketicilerin en sık sordukları soruların yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz.  

 

Vantilatör nasıl çalışır?

Vantilatör, aldığı hareketle dönen pervane, havayı bir hacimden alıp diğer bir hacme aktaran, havaya yön verme prensibiyle çalışan cihazdır.

 

Vantilatör nasıl serinletir?

Nem oranı yüksek olan havada, buharlaşma daha yavaştır. Vantilatörden gelen hava, vücudun etrafındaki nem oranı yüksek havayı hareket ettirerek, sürekli olarak vücuttan uzaklaştırdığı için ter daha kolay buharlaşır. Böylece doğal serinlik hissi oluşur.

 

Vantilatör sağa ve sola nasıl döner?

Salınım motorları, vantilatörlerin yukarı aşağıya, sağa ve sola dönmelerini sağlar. Bu, temelde gövde motorlarına bağlı bir ekipmandır.

 

Vantilatör neden ses yapar?

Günümüzde son teknolojiye göre üretilen ve sessiz çalışan vantilatörler var. Ancak vantilatörlerin ses çıkarmasının birçok sebebi olabilir. Vantilatör, kalitesiz malzemeden üretildiyse ya da bozulduysa sesli çalışabilir. Ayrıca montaj ya da kurulumunun hatalı olarak yapılması da vantilatörün ses yapmasının sebeplerinden biri olabilir.

 

Vantilatör neden bozulur?

Vantilatörler pek çok farklı sebepten dolayı bozulabilir. Örneğin, vantilatörü çok uzun süre hiç kapatmadan çalıştırmak motorun bozulmasına neden olabilir. Vantilatörün motorundaki kablolar kısa devre yapabilir. Vantilatörün dönen pervanesine sert bir cismin çarpması sonucu bu bölge zarar görebilir.

 

Vantilatör motoru yanar mı?

Kaliteli vantilatörlerde motorun yanma ihtimali oldukça düşüktür.

 

Vantilatör su ile yıkanır mı?

Her şeyden önce vantilatörün fişini oluşabilecek ani kazaları önlemek için çekin. Daha sonra kafes kısmını çıkarın. Vantilatörün pervanesi su altında yıkanabilir. Ardından mikrofiber bezle iyice kurulayın. Çünkü ıslak kalması durumunda motora zarar verebilir.

 

Tavan vantilatörü neden yavaş dönmeye başlar?

Tavan vantilatörlerinin hızlı bir şekilde dönmesini sağlayan kondansatör adında bir parçadır. Bu parça, pil gibidir. Zamanla içleri boşalır ve vantilatörün yavaş dönmesine neden olur. Değişebilen bir parça olduğu için sonradan vantilatöre takılabilir ve vantilatör ilk günkü hızına kavuşabilir.

 

Salınımlı vantilatör ne demektir?

Salınımlı vantilatörler, sağa ve sola dönüş yapma özelliğine sahip cihazlardır. Bu özelliği sayesinde, oluşan hava akımını ortamdaki farklı alanlara da dağıtabilir.

 

Vantilatör neden çalışmaz?

Vantilatörün çalışmamasının birçok sebebi olabilir. Vantilatörün motorundan kaynaklanan ya da pervanesinin dönmemesinden kaynaklanan sorunlar olabilir. Ayrıca rulmanlarında ya da tuşlarıyla ilgili bir sorun da çıkabilir. Bu gibi durumlarda cihazın teknik servisiyle iletişime geçmek gerekir.

 

Vantilatör neden ters döner?

Vantilatörün ters dönmesine sebep rulmanları ya da motorundaki bir sorun sebep olabilir. Bunun yanı sıra DC motorlarda da sorun olabilme ihtimali yüksektir. Bu gibi durumlarda teknik servisten destek almak gerekir.

POPÜLER YAZILAR